“Majevički volonter” obezbijedio ogrev za porodicu Hodžić

Članovi Udruženja “Majevički volonter” su, na Međunarodni dan volontera, 5. decembar, organizovali aktivnost kojom su porodici Hodžić iz Mačkovca kod Lopara obezbijedili ogrevno drvo za nastupajuću zimu.

Za ovu porodicu smo organizovali nabavku, dovoz i cijepanje drveta u količini od 10 metara kubnih – saopštio je Želimir Nešković, predsjednik Udruženja “Majevički volonter”.

On je naveo da u porodici žive majka i sin, Zifija i Esmir, te da pripada kategoriji socijalno ugroženog stanovništva.

– Iskoristili smo današnji dan da bi pomogli jednoj porodici i pokazali da kontinuiarno radimo humanitarne i volonterske akcije i nakon akcije dobrovoljnog davanja krvi, koja je bila polovinom oktobra u Ugljeviku, udruženje ponovo sprovodi jednu aktivnost baš na Međunarodni dan volontera – zaključio je Nešković.

Zifija Hodžić nije krila iznenađenje akcijom pomenutog udruženja. Ona je izrazila zahvalnost učesnicima i pri tome rekla da za predstojeću zimu ima dovoljno ogrevnog drveta.

Podršku volonterima je pružio i načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je obišao članove Udruženja “Majevički volonter” prilikom izvođenja ove aktivnosti.

Ovo udruženje postoji tri godine i okuplja 50 volontera raznih životnih dobi, koji su usmjereni na pomoć stanovništvu majevičkog kraja u aktivnostima iz oblasti volonterizma i humanitarnog rada.

(SrpskaInfo)

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *