“Lozničani i Jadrani su naša braća” Čestitke iz Ugljevika gradu Loznici

Zamjenica načelnika opštine Ugljevik Vanja Zekić i načelnica opštinskog odjeljenja za finansije Ruža Jović čestitale su juče građanima i rukovodstvu Dan grada Loznice i poželjele dalji napredak svim stanovnicima i rodnom gradu Vuka Karadžića-oca srpske moderne pismenosti.

Delegacija opštine Ugljevik prisustvovala je Svečanoj akademiji u Vukovom domu gdje su zaslužnim građanima uručene plekete i povelja.

Zekićeva je podsjetila da su Ugljevik i Loznica u bratskim odnosima.

-Lozničani i Jadrani, godinama, decenijama i vijekovima su naša braća i prijatelji a posebno se to vidjelo kad je našem narodu u Srpskoj bilo najteže, kada su nam naše komšije zdušno pomagali i u tom teškom vremenu bili najveći oslonac-rekla je Zekićeva.

Ona je istakla da su Loznica i Ugljevik  primjer konkretne saradnje u svim oblastima naroda sa dvije obale rijeke Drine.

-Naša saradnja je neraskidiva i vječna, baš onakva kakva je bila i kakvom su nas učini naši slavni zemljaci, Vuk Karadžić, koji je rođen u Tršiću, Loznici i “srpski Homer” Filip Višnjić, koji je rođen u Gornjoj Trnovi, Ugljeviku-rekla je Zekićeva.

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović zahvalio je na srdačnim čestitkama, prijateljstvu i bratskom odnosu opštini Ugljevik.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *