Lovrić: Nemamo pacijenata na respiratorima

Na području Bijeljine imamo sedam osoba koje su pozitivne na virus korona, tako da, analizirajući stanje u drugim opštinama, gradovima, ali i regionu, možemo reći da je stanje pod kontrolom” navodi se u saopštenju bijeljinske Bolnice.

Vršilac dužnosti direktora  bolnice “Sveti Vračevi” primarijus dr Milica Lovrić kaže da stabilnosti situacije u Bijeljini doprinosi disciplina građana koji primjenjuju savjete i preporuke.

-Imamo sedam osoba pozitivnih na virus korona, od kojih se troje nalaze u bolničkom karantinu, a četvoro u Domu učenika. Sve četiri osobe u Domu učenika su bez simptoma, nemaju povišenu temperaturu ni druge respiratorne znake infekcije. Od tri pacijenta koja se nalaze u bolničkom karantinu, jedna je ženska osoba starije životne dobi i stabilnog je zdravstvenog stanja, a dva mlađa muškarca imaju upalu pluća, pod terapijom su i dobrog su kliničkog stanja. Niko od naših pacijenata nije na respiratoru, dakle ne koriste mehaničku potporu, a moram naglasiti da primjena oksigene terapije, nema bilo kakve veze sa respiratorom”, rekla je dr Lovrić i još jednom zamolila građane da nastave sa disciplinom, kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje drugih ljudi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *