Lovačko veče u Ugljeviku okupilo 330 lovaca

Tradicionalno lovačko veče Udruženja “Partizan” iz Donje Trnove kod Ugljevika okupilo je sinoć 330 lovaca.

Predsjednik Udruženja Čedo Lujanović rekao je da su lovci ispunili ovogodišnji plan i da im je sezona bila uspješna.

“Sve nas lovce okupila je ljubav prema lovu, a najviše druženje koje krasi naše udruženje”, istakao je Lujanović.

On je dodao da Lovačko udruženje “Partizan” postoji više od četiri decenije, ima 250 lovaca i gazduje lovištem koje se prostire na 4.700 hektara.

U ime predsjednika Lovačkog Saveza Republike Srpske Save Minića ugljevičke lovce pozdravio je sekretar Saveza Živojin Lazić, koji je naveo da u Srpskoj ima više od 25.000 lovaca.

“Lovački savez preuzeo je obavezu da, zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, obezbjedi dio novca za podsticaj lovačkim udruženjima i izvršiće se kompletan pregled naoružanja u Republici Srpskoj s ciljem bezbjednosti lovaca”, najavio je Lazić i dodao da je u pripremi izrada brošure pod nazivom “Etika ponašanja lovca u lovu”.

On je pohvalio saradnju sa institucijama Republike Srpske, kao i sa Tehničkim remontom Bratunac /TRB/ koji je večeras donirao lovačku pušku mladoj lovkinji Mileni Mićić iz Donje Trnove koja ima 25 godina, a lovstvom se bavi dvije godine.

Za prisutne je priređena i lovačka tombola čiji je nagradni fond bio 8.000 KM.

Glavnu nagradu, lovačku pušku, donirao je načelnik Ugljevika Vasilije Perić, koji je na druženju rekao da opština ima dobru saradnju sa svim lovačkim udruženjima na svom području.

“Lovstvo je značajna privredna, turistička i rekreativna djelatnost”, istakao je Perić.

On je naveo da se lovci bave i zaštitom životne sredine, na čemu im je zahvalio, te najavio dalju podršku lovačkim udruženjima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *