Lopare: Udruženje “Trojeručica” darovalo zaštitna sredstva Domu zdravlja

Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica” darovala je danas zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva Domu zdravlje Lopare.

Direktor ove zdravstvene ustanove Želimir Nešković zahvalio je za donaciju, posebno jer dolazi iz Crkve, te naveo da je epidemiološka situacija na području opštine Lopare stabilna.

“Nema zaraženih virusom korona, 27 lica je pod epidemiološkim nadzorom, od kojih je pet u karantinu”, rekao je Nešković novinarima.

On je dodao da je Dom zdravlja Lopare oformio i medicinski tim za kućno liječenje.

“Usluga našeg tima je besplatna, a ljekari i medicinski tehničari dolaze na kućnu adresu i pružaju zdravstvenu pomoć građanima”, rekao je Nešković.

Predsjednik organizacije “Trojeručica” đakon Velislav Mišura rekao je da su do sada podijelili 6.000 zaštitnih maski u lokalnim zajednicama Eparhije zvorničko-tuzlanske.

On je naveo da je “Trojeručica” osnovana 2018. godine sa ciljem da se pomogne ugroženim kategorijama društva, višečlanim porodicama, izbjeglim i raseljenim licima, porodicama poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i svim ljudima kojima je pomoć potrebna.

Zajedno sa đakonom Mišurom, ispred “Trojeručice” su bili prisutni arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović i član ovog udruženja Jelena Spasojević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *