Lopare: Predstavljeno završno uređenje Spomen-sobe /FOTO/

Na dan krsne slave Opštinske boračke organizacije Lopare – Mitrovdan predstavljeno je završno uređenje Spomen-sobe u ovoj lokalnoj zajednici, za šta je sredstva donirao privrednik i humanitarac Miroslav Kojadinović koji živi i radi u Njemačkoj, a porijeklom je iz Republike Srpske.

Spomen-soba je djelimično uređena u prošloj godini, a tada zbog nedostatka sredstava nisu bile postavljene vitrine ispod ramova sa fotografijama poginulih boraca.

Kojadinović je tokom ljeta posjetio Spomen-sobu i tom prilikom izrazio želju da pomogne da ona bude završena, što je i učinio donirajući 3.500 KM Boračkoj organizaciji, koliko je i bilo potrebno da se naprave vitrine u kojima se čuvaju predmeti iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Zahvalan sam borcima Vojske Republike Srpske na odbrani Republike Srpske i ovim svojim gestom želim da dam doprinos da se čuva sjećanje na herojstvo onih koji su poginuli za odbranu Republike Srpske”, rekao je tada Kojadinović.

Predsjednik Boračke organizacije u Loparama Risto Radić je u ime te organizacije zahvalio Kojadinoviću i istakao da je sada postavka Spomen-sobe kompletirana.

U Spomen-sobi su fotografije 242 poginula borca, 15 civilnih žrtava, tri ratne zastave, amblemi ratnih jedinica, spomen-knjiga, ratne uniforme, ratni trofeji, ručni radovi boraca, karte borbenog rasporeda i časopisi ratnih jedinica štampanih tokom rata.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.