Lopare: Predstavljen projekat promocije poljoprivrednih potencijala opštine

Prezentacija projekta pod nazivom „Promocija poljoprivrednih i turističkih potencijala opštine Lopare“, koji realizuje Turistička organizacija opštine Lopare, u saradnji sa opštinskom upravom Lopare, okupio je u Centru za kulturu poljoprivredne proizvođače, turističke radnike i učenike.

Koordinator projekta Tanja Marković je rekla da je danas prezentovan prvi dio projekta Promocija poljoprivrenih potencijala opštine Lopare, a predstavilo se i pet žena, koje su ostvarile značajne rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji i sa svojim proizvodima postale prepoznatljive u regionu.

Lazar Đurić, direktor Turistička organizacije opštine Lopare je istakao veliki značaj projekta za lokalnu zajednicu.

„Nadam se da će  navedeni projekat dati doprinos mladim poljoprivrednicima i turističkom potencijalu opštine Lopare“, rekao je Đurić.

Stručni saradnik za poljoprivredu opštine Lopare, Radislav Davidović je rekao da je na prezentaciji građanima predstavljeno šta lokalna zajednica posjeduje i čime raspolaže u poljoprivredi i koji su njeni potencijali.

„Govorili smo o poljoprivrednim površinama, o ulaganjima i šta radimo u ratarskoj, voćarskoj, plsteničkoj i proizvodnji na otvorenom“, naveo je Davidović.

Aktivnost je podržana u okviru Projekta „Promovisanje ekonomske diverzifikacije u ruralnim područjima Jugoistočne Evrope (SEDRA II) – Izgradnja kapaciteta lanaca vrijednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja“ koji sprovodi „SWG“ u partnerstvu sa „GIZ“.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *