Lopare: Predajom na upotrebu javne česme pred školom svečano obilježen početak školske godine

Povodom početka nove školske godine svečano je predata  na upotrebu javna česma, koja je izgrađena u Loparama, kao dar Mire i Slobodana Pavlovića stanovništvu Lopara.

„Godinama ova voda postoji u Loparama i evo sada je uređena. Česma se nalazi na ulazu u školsko dvorište i na lijepom je mjestu ne samo za školu, nego i za cijele Lopare“, rekao je načelnik opštine Rado Savić.

On je naveo da su toku radovi na uređenju školskog dvorišta i sportskog poligona, te  da je dosta toga urađeno da se stvore što bolji uslovi za početak novog školskog ciklusa.

Savić je svim učeniima, roditeljima i nastavnicima je poželio srećnu i uspješnu novu školsku godinu, uz nadu da će proteći bez pandemije i pandemijskih uslova, a posebne čestitke je uputio svim đacima prvacima.

Slobodan Pavlović je, prilikom predaje novoizgrađene česme na upotrebu, izrazio zadovoljstvo što se nalazi u Loparama i prenio pozdrave svoje supruge Mire svim stanovnicima ove lokalne zajednice.

On je pozvao roditelje da imaju što više djece, jer su djeca budućnost.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare Dragan Lukić je zahvalio Pavloviću i Saviću na  česmi i infrastrukturnim radovima u krugu škole i poželio učenicima normalno odvijanje nastave.

Početak školske godine u centralnoj osnovnoj školi u Loparama blagoslovili su sveštenici na čelu sa mjesnim parohom Spasojem Radovanovićem, a za đake prvake podijeljeni su pokloni, koje je i ove godine obezbijedila lokalna zajednica.

U novoj školskoj godini, škole na području opštine Lopare pohađa 737 učenika.

Od toga je 562 u osnovnim školama i 175 u srednjoškolskom centru.

U prve razrede osnovnih škola, u ovoj lokalnoj zajednici upisano je 45 učenika.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *