Lopare: Potpisani ugovori o stipendiranju studenata

Načelnik opštine Lopare Rado Savić  potpisao je ugovore o stipendiranju za dvadeset studenata iz ove lokalne zajednice.

Za sve prijavljene studente koji su ispunili uslove opština Lopare je obezbijedila stipendije.

Najviše prijavljenih studenata su sa medicinskih nauka, u tom pravcu se studenti najčešće opredjeljuju, i drugi redovni studenti sa dobrim prosjekom ocjena

„Na ovaj način lokalna zajednica pokazuje naš odnos i brigu prema studentima”, rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

On je istakao da je opština Lopare ranije stipendirala srednjoškolce, a za sve učenike osnovnih škola su obezbijeđeni besplatni udžbenici.

„Ono što smo mi učinili još to je da svi studenti sa našeg područja mogu najmanje dobiti i pripravnički staž u institucijama lokalne zajednice“, istako je Savić.

„Stipendija je svakako motivacija za dalje učenje, i s obzirom da sam korisnik studentskog doma, značiće mi u finansiranju doma, kao i za lični budžet i neke druge potrebe“, rekla je Marina Popović iz Tobuta, student farmacije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Cvijan Simikić, student Pravoslavnog fakulteta u Beogradu se zahvalio opštini Lopare i istakao da će mu stipendija olakšati plaćanje obaveza u studentskom domu i menzi.

Visina stipendije određena je u mjesečnom iznosu od 100 KM.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *