Lopare: Održano predavanje o zaštiti kukuruza i uzgoju koza

U Loparama je danas organizovano predavanje za poljoprivredne proizvođače na kojem su predavači iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske govorili o mjerama zaštite kukuruza i uzgoju koza, koje je sve zastupljenije na ovom području.

Đorđe Glišić iz resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi pri Ministarstvu poljoprivrede, područne jedinice Bijeljina, govorio je o zaštiti kukuruza od bolesti, štetočina i korova.

“Poljoprivrednim proizvođačima smo ukazali koje sve agrotehničke mjere treba da obave s ciljem postizanja stabilnijih prinosa i ekonomskog uspjeha kada je u pitanju kukuruz”, rekao je novinarima Glišić.

Saradnik za stočarstvo u resoru za pružanje stručnih usluga pri Ministarstvu Mile Novaković govorio je farmerima o uzgoju koza.

“S obzirom na to da se u posljednjih par godina na području Lopara intenzivira kozarstvo ukazao sam na uzgoj, smještaj, rasni sastav, kao i na problematiku ostvarivanja podsticaja u ovoj oblasti”, naveo je Novaković.

Prije početka predavanja poljoprivrednike i sve prisutne je pozdravio načelnik opštine Rado Savić i izrazio zahvalnost predavačima.

“Od suštinske važnosti je primjena znanja u poljoprivrednoj proizvodnji, jer je bitno da se koristi naučna podloga za pravilnu primjenu agrotehničkih mjera kako bi se obezbijedio dovoljan prinos, kao i kvalitetni i zdravi proizvodi”, istakao je Savić.

Predavanje je organizovalo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, uz pomoć Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Lopare.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *