Lopare: Obilježen 9. januar Dan Republike Srpske

Povodom 9. Januara Dana Republike Srpske ispred spomenika, poginulim borcima u proteklom odbrambno- otadžbinskom ratu, u Loparama predstavnici Opštinske boračke organizacije, rukovodstva opštine i građani su položili cvijeće.

Prijem u Centru za kulturu je organizovao načelnik opštine Lopare Rado Savić, gdje je povodom Dana Republike upriličena izložba „Portreti Patrijarha Pavla“.

„Ne samo nakon 30 godina, nego svake  godine i svakodnevno treba raditi na jačanju Republike Srpske i njenih institucija“, rekao je načelnik Savić.

On je istakao da se mladim ljudima mora govoriti o značaju Republike Srpske i to se treba usaditi u sve generacije koje dolaze.

Za Republiku Srpsku je potrebna stalna borba u običnom životu, na porodičnom planu i svim nivoima organizovanja, kao što su mjesne zajednice, opštine, te da se ekonomski osnaži.

Skup je blagoslovio u ime Episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija njegov izaslanik protonamjesnik Spasoja Radovanović.

„Dan Republike dočekujemo sa ushićenjem i pijetetom“, rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Lopare Risto Radić.

On je naveo brojne probleme sa kojima se borci i njihove porodice susreću i izrazio nezadovoljstvo odnosom vlasti prema ovoj kategoriji stanovništva.

Na izložbi, povodom Dana Republike, postavljenoj u Centru za kulturu Lopare izložena su 33 portreta Patrijarha Pavla autora Hadži Marka Vujičića.

„Patrijarh Pavle je volio srpskog čovjeka, volio je Republiku Srpsku, volio je srpskog vojnika i mogu slobodno da kažem da je sa njegovim blagoslovom i stvorena Republika Srpska“, istakao je autor.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *