Lopare: Nove uniforme za vatrogasce

Pripadnici Teritorijalne  vatrogasne jedinice opštine Lopare  dobili su nove radne uniforme.

Opština Lopare je izvršila nabavku 16 kompleta radne uniforme i obuće za potrebe Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Lopare.

„Dobili smo radne uniforme za svakog našeg vatrogasca, koja nam je neophodna za rad. Do sada je korišćena uniforma koja je nabavljena 2016. godine“,  rekao je vd starješina Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice Lopare Jovo Đurić.

U skladu sa  važećim Pravilnikom o uniformama i funkcionalnim oznakama vatrogasaca spasilaca u profesionalnim vatrogasno spasilačkim jedinicama nabavljena je zimska i ljetna radna uniforma, radna obuća, kao funkcionalne oznake za 16 pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Lopare.

Komplet ljetnih i zimskih uniformi se sastoji od: obuće, kapa, jakni, podjakni, pantalona, majica, košulja, oznake za funkciju i identifikaciju na epoletama i amblemi .

„Vatrogasna   jedinica Lopare i do sada je bila dobro opremljena i izvršavala sve zadatke. Nove uniforme dobro će doći svakom vatrogascu i omogućiti efikasniji i bolji rad “, istakao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Ukupna vrijednost uniformi iznosi 20.000 KM, bez PDV , a sredstva su obezbjeđena u budžetu opštine Lopare.

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Lopare učestvuje u gašenju požara i spasavanju ljudi i imovine ugrožene požarom i u drugim elementarnim nepogodama na području opštine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *