Lopare: Nesmetan početak nastave u školama za 807 đaka

Načelnik opštine Lopare Rado Savić posjetio je danas Osnovnu školu “Sveti Sava” i prisustvovao blagoslovu za početak školske godine koji je služio arhijerejski namjesnik tuzlanski protojerej-stavrofor Stevo Jović.

“U ovoj školskoj godini naša škola ima 350 učenika, a u prve razrede je upisano 40 prvačića, što je blago povećanje u odnosu na prethodne godine”, istakao je direktor Škole Dragan Lukić.

Lukić je načelniku i opštinskom rukovodstvu zahvalio za materijalne, a svešteniku za duhovne poklone.

Čestitku povodom početka nove školske godine učenicima, nastavnicima i roditeljima uputio je načelnik opštine Lopare Rado Savić, koji je rekao novinarima da je u tri osnovne škole i srednjoškolskom centru na području Lopara u školske klupe danas sjelo 807 učenika.

“Čestitam početak nove školske godine, posebno prvačićima kojih je 63 ove godine i nadam se da će epidemiološka situacija biti povoljnija u narednom periodu, kako bi se omogućila normalna i nesmetana nastava”, rekao je Savić.

On je rekao da je opština Lopare tradicionalno podijelila poklone za đake prvake, a zbog epidemiološke situacije sa virusom korona obezbijedila je i bezkontaktne toplomjere za sve osnovne škole i srednjoškolski centar u Loparama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *