Lopare: Dostavljeni besplatni udžbenici u Osnovnu školu “Sveti sava”

U Osnovnu školu “Sveti Sava” Lopare dostavljena je pošiljka udžbenika koju je posredstvom opštine Lopare donirala gradska uprava grada Bijeljina.

Službenik gradske uprave grada Bijeljina Saša Vasilić je naveo da će  udžbenici biti ustupljeni svim školama u opštini Lopare.

“Ova pošiljka je samo za školu u Loparama, a danas ćemo odvesti knjige u školu u Priboj i školu u Koraju”, rekao je Vasilić.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić je izrazio zahvalnost  gradskoj upravi grada Bijeljina na podršci u sprovođenju navedene aktivnosti.

„Prošle godine smo u našoj namjeri, da za sve učenike osnovnih škola u opštini Lopare od 5. do 9. razreda omogućimo  besplatne korištene udžbenike, imali podršku grada Banjaluka, a ove godine je grad Bijeljina dao puni doprinos da se ona uspješno implementira“,  kazao je Ristić.

„Roditelji, čija su djeca učenici od 5. do 9. razreda i pohađaju osnovnu školu na području naše lokalne zajednice, su obaviješteni, da ako hoće mogu besplatno dobiti korištene, ali potpuno očuvane udžbenike, čija je upotreba u nastavnom procesu potvrđena od strane Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske“, saopšteno je iz opštinske uprave Lopare.

U saopštenju je navedeno da će udžbenike koji se ne mogu koristiti iz prethodnih godina dokupiti opština Lopare, a roditelji će biti u obavezi da nabave radne sveske i preostali školski pribor.

„Učenicima će udžbenici biti uručeni u prvim danima nove školske godine“, rekao je Dragan Lukić, direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Lopare.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *