Ljetovanje za djecu ratnih-vojnih invalida VRS /VIDEO/

Danas je održan sastanak gradonačelnika Bijeljine sa predstavnicima Gradske boračke organizacije i desetoro dece iz porodica ratnih vojnih invalida, koja će u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske “, putovati na odmor na Crnogorsko primorje. Ovom prilikom gradonačelnik je mališanima uručio i džeparac od po 100 KM za putovanje.

U petak će deset mališana iz porodica ratnih vojnih invalida iz Bijeljine u okviru projekta “Socijalizacija djece Republike Srpske” otputovati na ljetovanje na crnogorsko primorje. Radost ne krije Pavle Krsmanović, koji će ove godine po prvi put otići na more.

Put na crnogorsko primorje organizovali su Boračka organizacija Republike Srpske i Fond dječije zaštite Republike Srpske i dio je Programa „Socijalizacije djece Republike Srpske“ koji sprovodi Fond.Predsjednik gradske Boračke organizacije Miodrag Stevanović istakao je da ovaj program ima izuzetno veliki značaj za boračke porodice. Program je posebno značajan djeci koja nemaju priliku da idu na more sa roditeljima.

Vlada RS je ovaj projekat prepoznala kao jedan od veoma bitnih, kojim se značajno unapređuje dječija zaštita u RS. U projekat, su osim Fonda uključene i lokalne zajednice. Današnjem radnom sastanku koji je održan u prostorijama Boračke organizacije u Bijeljini, prisustvovao je gradonačelnik Ljubiša Petrović, razgovarao je sa mališanima i ovom prilikom uručio džeparac za ljetovanje u iznosu od po 100 KM.

Jedinstveni projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” ponovo se ove godine realizuje, nakon prošlogodišnje pauze koju je uslovila pandemija virusa korona. Lana Tanasić će na crnogorsko primorje kaže po treći put.

Ova praksa će kaže prvi čovjek Bijeljine biti nastavljena i naša je obaveza ističe, da već u sljedećoj ljetnoj sezoni uz snažniju saradnju sa Fondom veći broj djece iz boračkih kategorija ode na ljetovanje.

Kroz projekat “Socijalizacija djece Republike Srpske” već 19-u godinu omogućeno je djeci iz Srpske da odu na more, da se druže, stiču nova prijateljstva, ali i da prođu važnu fazu socijalizacije, što je jedan od najznačajnijih ciljeva ovog projekta. Direktor Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović kaže da o kvalitetu i značaju projekat najbolje govori njegovo trajanje dugo gotovo dvije decenije.

Uz razumijevanje i finansijsku podršku Vlade Srpske, planirano je da u ovoj godini u okviru programa na more otputuje ukupno 12 smjena, odnosno grupa djece i odraslih, u periodu od 6. juna do 22. septembra.Projekat će obuhvatiti do 2.000 učesnika, od kojih 80 odsto djece, a organizacija je prilagođena epidemiološkoj situaciji, uz poštovanje svih preventivnih mjera, s ciljem zaštite zdravlja djece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *