Lažni humanitarci iz tri kuće ukrali oko 800 KM

Bijeljinska policija primila je tri prijave od lica iz Velinog Sela i Batkovića da su nepoznati muškarci, koji su se predstavili kao pripadnici humanitarne organizacije, iskoristili nepažnju i ukrali im novac u ukupnom iznosu od oko 800 KM.

Policijska stanica Bijeljina dva juče oko 13.30 časova zaprimila je prijavu

od oštećene iz mjesta Batković da su je prevarila dva nepoznata muškarca srednje starosne dobi, koja su u dvorište njene porodične kuće došla sa tamnim /najverovatnije crnim/ automobilom i predstavili se kao predstavnici humanitarne organizacije koja dijeli novčanu pomoć starijim licima.

“Iskoristivši nepažnju oštećene, oštetili su je za 100 KM i 50 evra”, saopšteno je danas iz Policijske uprave Bijeljina.

U saopštenju je navedeno da se istog dana u 14.20 časova policiji obratila oštećena žena iz mjesta Velino Selo, koja je prijavila dva nepoznata muškarca srednje starosne dobi, koja su nudila humanitarnu pomoć i tom prilikom iskoristila njenu nepažnju i iz kuće ukrala 500 KM.

“Oko 16.00 časova istog dana oštećeno lice iz Batkovića prijavilo je policiji da su ga navedena lica oštetila za 50 evra”, navedeno je u saopštenju.

O svim prijavama obaviješteno je nadležno tužilaštvo, a policijski službenici rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, kao i na identifikovanju lica koja su na području Bijeljine počinila krivično djelo prevara.

Policijska uprava Bijeljina poziva građane koji su bili žrtve prevare da to prijave u najbližoj Policijskoj stanici ili na broj telefona 122.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.