Lazarević: Zašto Bijeljina nije učestvovala na konferenciji u Beogradu?

Odbornik SNSD-a u bijeljinskoj Skupštini grada Zlatan Lazarević upitao je zašto Bijeljina nije juče učestvovala na konferenciji u Beogradu na kojoj su predstavljeni potencijali gradova Republike Srpske na granici sa Srbijom.

Lazarević je naglasio da su na konferenciji koja je održana u Privrednoj komori Srbije prisustvovali predstavnici vlada Srbije i Republike Srpske, te da je jedna od tema bila prezentacija slobodnih i poslovnih zona Prijedora, Gradiške, Trebinja i Zvornika.

“Načelnik Bratunca je imao priliku da prezentuje funkcionisanje poslovne zone. Zajedničko ovim lokalnim zajednicima jeste blizina granice sa Srbijom, uključujući granični prelaz na Drini ili Savi u okviru ovih gradova i opština. A, gdje je u svemu ovome Bijeljina?”, zapitao je Lazarević.

Lazarević je sa žaljenjem konstatovao da na konferenciji “Investicioni potencijali Republike Srpske” nije učestvovala Bijeljina, koja ima dva granična prelaza sa Srbijom, na Drini i na Savi, izuzetan geostrateški položaj i veliki potencijal.

“Izgleda da je trenutno za našu gradsku upravu najvažniji rijaliti program “One man show”, u kojem se ništa ne radi, a gradonačelnik za sve krivi druge. On pravi događaje koji nemaju nikakve konkretne efekte, ali su dobri za slikanje, ponavlja jedno te isto o tome kako brine o narodu, a prstom ne mrda u njegovom interesu i priprema klimu za izbore 2022. godine”, rekao je Srni Lazarević.

Prema Lazarevićevim riječima, zamrznuti život 120.000 stanovnika Semberije i sve stopirati zarad velike lične ambicije je ogroman luksuz i veliki zalogaj koji sebi može da dozvoli pojedinac, bez obzira koju funkciju obavlja.

U Beogradu je juče održana Konferencija “Investicioni potencijali Republike Srpske”, koju je u okviru “Dana Srpske u Srbiji” organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Na skupu su učestvovali premijer Srpske Radovan Višković, ministar finansija Srbije Siniša Mali, predstavnici privrednih komora dvije republike, kao i ministri u Vladi Srpske Vjekoslav Petričević i Zlatan Klokić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *