Lazarević: Za tri mjeseca 18 kilometara asfaltiranih puteva

U Semberiji bi do kraja godine trebalo da bude završeno asfaltiranje 18 kilometara puteva u 42 mjesne zajednice u okviru projekta ruralnog razvoja koji Agrarni fond Bijeljina realizuje sa Vladom Republike Srpske, odnosno sredstvima Kompenzacionog fonda, rekao je Srni direktor ovog fonda Zlatan Lazarević.

“Do sada su završeni radovi na 24 lokacije od 58, koliko će u Semberiji biti asfaltirano sredstvima Vlade Srpske, uz asistenciju Agrarnog fonda, odnosno nekoga ko će izvršiti sve neophodno – od premjera do potpisivanja ugovora”, naveo je Lazarević i dodao da je juče potpisano posljednjih pet ugovora.

On je napomenuo da ima mjesnih zajednica koje nisu dostavile svoje prijedloge, a ima i onih koje su dostavile prijedloge koji nisu u skladu sa dogovorom postignutim u avgustu sa svim savjetima mjesnih zajednica.

Lazarević je rekao da su prijedlozi nekih mjesnih zajednica vrijedni 300.000 KM i 400.000 KM ostavljeni za neko drugo vrijeme s obzirom na to da Agrarni fond namjerava da i u narednom periodu napravi aranžman sa Vladom Republike Srpske i nastavi da radi ovaj posao.

On je naveo da će ukupno biti asfaltirano 18 kilometara puteva u 42 mjesne zajednice, ističući da u Semberiji nikada nije urađen ovako veliki posao u kratkom periodu.

“To je maltene norma koju može da ispuni jedan gradonačelnik u svom četvorogodišnjem mandatu. Agrarni fond će to uraditi za ti mjeseca, a 31. decembra je rok za završetak radova”, rekao je Lazarević.

On je dodao da Agrarni fond paralelno sa ovim radi i na uređenju ulične rasvjete koja je do sada završena u 15 mjesnih zajednica.

“Danas ćemo od izvođača dobiti popis šta je sve odrađeno i da vidimo kojim mjesnim zajednicama ćemo dati javnu rasvjetu, pošto nisu dobile projekat asfaltiranja”, rekao je Lazarević.

On je poručio da će u Semberiji biti urađeno još mnogo toga ako bude realizovan novi ugovor sa Vladom Srpske i novoimenovanim predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *