Lazarević podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Petrovića

Direktor Agrarnog fonda Bijeljina Zlatan Lazarević podnio je danas krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića jer je počinio niz propusta kojim je u pitanje dovedena poljoprivreda Semberije.

Lazarević je u pisanoj izjavi naveo da je šteta koja je nastala na usjevima, prije svega na kukuruzu, ogromnih razmjera i, prema nalazu Komisije za procjenu štete nastale elementarnom nepogodom – suša, koju je formirao gradonačelnik Bijeljine tokom avgusta, prelazi 63.000.000 KM.

“Zbog velike štete koju su pretrpjeli poljoprivredni proizvođači Semberije i zbog svjesnog izbjegavanja zakonskih odredaba koje bi stvorile osnov za pomoć Vlade Republike Srpske poljoprivrednicima, Agrarni fond je danas podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Petrovića, te time prepustio nadležnim institucijama da stručno obrade ovu situaciju koja je ugrozila poljoprivrednu proizvodnju u Semberiji”, saopštio je Lazarević.

U saopštenju se navodi da Petrović nije postupio prema Zakonu o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama niti prema Statutu grada Bijeljine, te se sumnjiči da je nesavjesnim radom u službi počinio krivično djelo na štetu poljoprivrednih proizvođača Semberije.

“S obzirom na to da je šteta nastala usljed suše tokom ljeta ogromna i da je napravila veliki udar na poljoprivrednu proizvodnju Semberije, potrebno je preduzeti sve mjere u ublažavanju posljedica koje propisuju zakonske norme i statutarne odredbe grada Bijeljine”, navodi Lazarević.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *