Lavrov: Zahtjevi Moskve minimalni

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izrazio je uvjerenje da će biti pronađeno rješenje za ukrajinsku krizu, ističući da su zahtjevi Moskve “minimalni”.

On je dodao da Moskva ne može da dozvoli Ukrajini da predstavlja prijetnju ruskoj bezbjednosti.

“Ukrajinski tim je opet našao neki izgovor da odgodi pregovore. Sigurno dobijaju instrukcije iz Vašingtona, u tome nema sumnje. Ta država nije nezavisna”, rekao je Lavrov.

Lavrov je istakao da će se danas održati pregovori dvije strane, dodajući da Kijev ne djeluje nezavisno u pregovorima, prenosi “Sputnjik”.

On je istakao da je Rusija spremna da razgovara o bezbjednosnim garancijama za Ukrajinu, kao i za cijelu Evropu tokom tih pregovora.

Lavrov je podsjetio da je ukrajinska delegacija obećala da će iznijeti svoj stav tokom nove runde pregovora.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije je izrazio uvjerenje da se pripremaju planovi za vođenje rata protiv Rusije, upozorivši da će treći svjetski rat biti nuklearna konfrontacija.

“Ali razgovor o nuklearnom ratu je sada u toku. Molim vas da veoma pažljivo pogledate izjave koje su date i osobe koje su te izjave dale. Prvo, gospodin Stoltenberg /šef NATO-a/, nakon toga predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski je počeo da izjavljuje da bi se odrekao statusa nenuklearne države. Obratite pažnju na činjenicu da se nuklearni rat stalno vodi u glavama zapadnih političara, a ne u glavama Rusa”, dodao je Lavrov.

Lavrov je rekao da vjeruje da će histerija oko Ukrajine na Zapadu na kraju proći i da će dijalog između Moskve i NATO-a biti obnovljen, ističući da je Kremlj spreman na to.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *