KSRS odlučio: Klubovi oslobođeni kotizacije /VIDEO/

Košarkaški savez RS odlučio je osloboditi godišnje kotizacije ženske košarkaške kolektive dok je kotizacija za muškarce prepolovljena, rekao je predsjednik Saveza Aleksandar Đurđević.

Upravni odbor Košarkaškog saveza Republike Srpske na prijedlog predsjednika Aleksandra Đurđevića   odlučio je da oslobodi od plaćanja 50 odsto kotizacije klubove koji se takmiče u okviru prvenstva Srpske za muškarce, a klubove koji se takmiče u okviru prvenstva za žene kompletnog iznosa kotizacije za aktuelnu sezonu.

Ovim potezom želimo napraviti ozbiljan korak ka podršci razvoju košarke i sporta uopšte, te motivisati klubove i mlade sportiste da rade i treniraju sport koji vole, ističe Djurdjević

Košarkaški savez RS je prethodnih godina ostvario odličnu saradnju sa KS Srbije ali I sa drugim savezima u regionu. Ekskluzivno za televiziju Arena Đurđević je rekao da je dogovoreno odigravanje prijeteljskih utakmica mlađih selekcija između reprezentacija RS I reprezentacija iz regiona.

Savez kao krovna organizacija će nastaviti da pomaže i podržava klubove iz Srpske, a sa druge strane da obezbjeđuje I garantuje regularnost takmičenja. Dobar rad košarkaškog Saveza Srpske ogleda se u uspjesima koje klubovi iz Srpske postižu u Premijer ligi BiH, istakao je Djurdjević. Nakon četiri odigrana kola u Premijer ligi BiH klubovi iz Srpske zauzimaju 4 od 5 prvih pozicija.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *