Krovovi ambulanti prokišnjavaju, grijanja nema

Veći broj mjesnih porodičnih ambulanti u bijeljinskim selima nema grijanje i završene fasade, a krovovi prokišnjavaju, rekla je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Danijela Đukin.

Đukinova je navela da je riječ o ambulantama u Velikoj Obarskoj, Crnjelovu, Vršanima, Dvorovima i još nekoliko mjesta, dodavši da prokišnjava i krov Doma zdravlja Bijeljina.

“Za njihovu sanaciju u gradskom budžetu je u ovoj godini odobreno 230.000 KM, ali je bijeljinski Dom zdravlja za te namjene dobio samo 1.360 KM”, rekla je Đukinova.

Ona je naglasila da zaposleni u ovim ambulantama i u ovakvim uslovima, ipak, uspijevaju da pruže usluge pacijentima i da svoje obaveze i potrebe izmire valjano.

Na posljednjoj sjednici Skupštine grada Đukinova, koja je odbornik SNSD-a, navela je da je gradonačelniku Ljubišiši Petroviću ukazala na nebrigu Gradske uprave za sanaciju ambulanti porodične medicine.

“Za godinu dana Gradska uprava je dala samo 1.360 KM da bi ambulanta u Modranu dobila priključak vode”, rekla je Đukinova i dodala da je od uređenja platoa ispred ambulante u Majevičkoj ulici ostalo samo obećanje od čelnika Gradske uprave.

Ona je istakla da je Dom zdravlja sopstvenim sredstvima uspio da u doba epidemije virusa korona rekonstruiše objekat u Majevičkoj ulici, gdje je registrovano 4.000-5.000 građana.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *