Krizni štab odlučio: Kome treba negativan PCR test za ulazak u Srbiju /VIDEO/

Podaci o epidemiji posljednjih dana ohrabruju, ali ljekari upozoravaju da ne smije da bude opuštanja. Srbija s toga uvodi nove mjere. Od sutra negativan pi-si-ar test za one koji dolaze iz Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Bugarske. Prelomili su i u Crnoj Gori, pa od sutra otvaraju granice sa Srbijom.

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba predočeni dalji koraci Srbije u borbi sa koronavirusom. Srbija od sutra uvodi nove mjere za ulazak u zemlju. Pojedini stranci koji ulaze u Srbiju moraju da imaju negativan pi-si-ar test ne stariji od 48 sati. U pitanju su zemlje: Sjeverna Makedonija, Hrvatska, Rumunija i Bugraska. Odlučeno je i da prestaju restrikcije koje su se odnosile na građane Crne Gore, prilikom ulaska u Srbiju.

Epidemiološka situacija u Srbiji je pod kontrolom, brojevi su bolji nego u Evropi i stvari idu na bolje, ocijenio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Dodaje da se produžava rad ugostiteljskih objekata do jedan sat poslije ponoći od vikenda, ako se stvore uslovi.

Komentarišući najavu Crne Gore da će u subotu otvoriti granicu za Srbe predsjednik Srbije kaže da je radostan. Naime, na zahtjev turističke privrede, Crna Gora sutra otvara granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Sjevernom Makedonijom.Za ulazak u Crnu Goru najvjerovatnije će biti potreban PCR negativan test ili serološki ELESA, što će preciznije definisati danas Nacionalno koordinaciono tijelo. Ranije je objavljeno da građani BiH mogu ući u Crnu Goru uz negativan test na virus korona.

A dok Crna Gora otvara svoje granice za turiste iz Srbije, Italijani otkazuju ljetovanje u Hrvatskoj. U Hrvatskoj posljednjih dana raste broj zaraženih, a u ovoj zemlji svjedoče pokazatelji za 73 odsto je manje turista.

Ograničenje koje je Italija uvela za sve koji se vraćaju iz Hrvatske, Grčke, Malte i Španije već je dovelo do otkazivanja dolaska italijanskih turista u Hrvatsku.

Vijest da treba da dokažu da su u posljednja 72 časa testirani i da su bili negativni, a ako to ne mogu, moraju se obavezati da će se testirati tokom 48 časova izazvala je zabrinutost među italijanskim turistima koji otkazuju svoj dolazak u Hrvatsku, prenosi portal Indeks.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *