Korisnik karantina pod dejstvom alkohola vrijeđao policijske službenike

Policijskoj stanici Bijeljina 2, juče oko 15,10 časova prijavljeno je da jedno lice narušava javni red i mir u okviru Karantina Jedinice lokalne samouprave Bijeljina koji je smješten u prostorijama Osnovne škole  ” Vuk Karadžić”, nakon čega je na lice mjesta upućena policijska patrola koja je na licu mjesta zatekla lice  E.K., korisnika karantina u vidno alkoholisanom stanju.

Lice E.K. je odbilo da izvrši naređenje policijskog službenika, nastavljajući da ga vrijeđa, te vikom i galamom uznemirava ostale korisnike karantina. Isto lice pokušalo je da se udalji iz karantina  u čemu je spriječen od strane policijskih službenika, nakon čega je odbio da se alkotestira, navodi se u saopštenju PU Bijeljina.

Nakon sprječavanja da samovoljno napusti karantin, lice E.K. je dobrovoljno otišlo u spavaonicu, gdje je nakon 40 minuta, počeo da se žali kako ima povrede i da želi medicinsku pomoć. Licu je obezbjeđena medicinska pomoć i isti je pregledan u Medicinskom centru Bijeljina, gdje su mu konstatovane manje oguljotine kao i da je lice pod dejstvom alkohola.

Iz PU Bijeljina napominju da policijski službenici obezbjeđuju objekat karantina s vana i isti ne borave u unutrašnjosti objekta.

“Inače, Lice E.K. je do sada više puta ispoljavao nezadovoljstvo što je smješten u karantin, te mu je 29. aprila izrečeno policijsko upozorenje, jer je isti odbijao da postupi po rješenju nadležnog republičkog inspekcijskog organa o smeštanju u karantin, stoji u saopštenju.

Od strane PU Bijeljina protiv lica E.K. dostavljen je izvještaj o prekršaju zbog počinjenog prekršaja Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *