Konstitutivna sjednica Skupštine Grada 25. januara /VIDEO/

Konstitutivna sjednica Skupštine Grada Bijeljina biće održana 25. januara, dogovoreno je na danas održanom međustranačkom sastanku.  Na prvoj konstitutivnoj sjednici biće izabrano novo rukovodstvo Skupštine Grada – predsjednik i dva potpredsjednika , sekretar Skupštine i radna tijela odnosno 17 Komisija u sastavu skupštinskih organa , te izbor vršilaca dužnosti načelnika gradskih Odjeljenja i zamjenik gradonačelnika.

Predstavnici svih političkih partija koji imaju odbornike u Skupštini Grada Bijeljina odazvali su se međustranačkom sastanku na kojem je dogovoren termin održavanja konstitutivne sjednice. Dogovoreno je da sjednica bude održana u ponedjeljak  25.januara.

U ovom momentu skupštinsku većinu ima Koalicija “Dogovor za Bijeljinu”, sa 23 odbornika.

Predstavnici nove skupštinske većine u Gradu koju čini sedam stranaka – SNSD, SDS SEmberija, Demos, SDA , Socijalistička pratija , Ujedinjena  Srpska i  Pokret za Bijeljinu kažu da će raditi u interesu građana.

Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine rekao je ranije  da će pozvati sve stranke i odbornike na razgovor o  dogovoru za mogućnost zakazivanja konstitutivne sjednice Skupštine Grada. Međutim , odziv stranaka nije naišao na razumijevanje.

S obzirom da gradonačelnik Bijeljine po zakonu predlaže imena načelnika Odjeljenja  biće zanimljivo vidjeti  da li će naići na razumijevanje skupštinske većine koja nije iz njegove političke opcije, jer se u lokalnim krugovima već  spekuliše o adutima Koalicije i imenima za mjesta načelnika gradskih Odjeljenja i predsjednika Skupštine Grada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.