Komunalna policija: Nisu zabilježeni drastičniji slučajevi kršenja mjera /VIDEO/

Od početka pandemije virusa korona na našim prostorima nadležnosti bijeljinske komunalne policije su proširene.  Pored redovnih poslova komunalni policajci zaduženi su i za kontrole poštivanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima , te kontrolu lica koja borave u izolaciji. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije ovih dana imaće i pojačane kontrole rada ugostiteljskih objekata.

Na sastanku o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji premijera Srpske  sa  gradonačelnicima i direktorima zdravstvenih ustanova Srpske  zaključeno je  da u narednim danima treba pojačati kontrole provođenja epidemioloških mjera, ali da je jedinstven stav da ne treba zatvarati ugostiteljske objekte. Dogovoreno je da u svim lokalnim zajednicama putem lokalnih štabova budu formirana zajednička kontrolna tijela od pripadnika policije, komunalnih inspektora i Inspektorata Srpske.

Od 16.marta pa do kraja prošle godine komunalni policajci u Bijeljini izvršili su kontrolu 13.581 lica koja borave u izolaciji. Takođe u istom periodu obavili su i 2987 kontrola ugostiteljskih objekata. Nisu zabilježeni drastičniji slučajevi kršenja mjera , izuzev u nekoliko slučajeva kada je riječ o prekoračenju dozvoljenog radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Akcenat kontrola koje vrši komunalna policija u ugostiteljskim objektima je poštivanje radnog vremena propisanog do 22 časa, zatim nošenje maski i poštovanje propisane distance.

Ovih mjera uglavnom se pridržavaju kontrolisani ugostitelji kao i gosti , kaže on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *