Koeficijent rasvijetljenosti krivičnih djela 81 odsto /VIDEO/

Stanje bezbjednosti na području u operativnoj nadležnosti Policijske uprave Bijeljina je zadovoljavajuće. U februaru su evidentirana 73 krivična djela čiji je koeficijent ukupne rasvijetljenosti 81 odsto, rečeno je na konferenciji za medije ove policijske uprave na kojoj su prezentovani rezultati iz biltena policije za protekli mjesec.

Govoreći o rezultatima rada bijeljinske policijeks uprave tokom februara mjeseca načelnik Stjepan Trezić, rekao je da je stanje bezbjednosti na području u njihovoj nadležnosti zadovoljavajuće. Evidentirana su 73 krivična djela, a nadležnim tružilaštvima podneseno je 66 izvještaja protiv 67 lica.

Referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine protekao je mirno i nije bilo bezbjednosno interesantnih događaja na području grada, kažu u Policijskoj upravi.

U februaru je policiji prijavljeno 59 muškaraca i osam žena da su počinili 73 krivična djela.

Policija je u februaru zabilježila 42 slućaja narušavanja javnog reda i mira u kojima je 50 lica počinilo 58 prekršaja u ovoj oblasti.

Prema riječima Kapikula po polnoj strukturi najveći broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira počinili su muškarci.

Govoreći o bezbjednosti saobraćaja u policijskoj upravi kažu da su tokom februara evidentirali 79 saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice smrtno stradalo.

Vozači pod dejstvom alkohola su prouzrokovali u februaru 12 saobraćajnih nezgoda, što je napominje Knežević više za 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

U ranijem periodu na brojnim lokacijama na području Policijske uprave Bijeljina, postavljeni su stacionarni radari. Građani će kažu u bijeljinskoj Policijskoj upravi biti na vrijeme obaviješteni kada ovi radari budu zvanično u funkciji.

Iz policije apeluju na građane da tokom uređenja dvorišta, okućnica i njiva ne pale vatru na rizičnim mjestima.

Prema februarskim evidencijama bijeljinske policije na području u njihovoj operativnoj nadležnosti nije bilo ilegalnih migranata.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *