Koalicioni sporazum uoči lokalnih izbora /VIDEO/

Gradski odbori Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ i Socijalističke partije /SP/ u Bijeljini potpisali su danas sporazum o zajedničkom koalicionom djelovanju do i nakon lokalnih izbora u gradu.

“Sporazum se odnosi na zajedničko djelovanje u Skupštini grada Bijeljina do lokalnih izbora i podršku zajedničkom kandidatu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima”, rekao je novinarima predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Nedeljko Ćorić.

Prema njegovim riječima, nije bilo riječi o konkretnom kandidatu za gradonačelnika Bijeljine jer je do kandidatura i izbora još dosta vremena.

“To pitanje ćemo rješavati kada zaključimo sporazume sa drugim političkim subjektima, a intencija nam je da narednih desetak dana sklopimo sporazume istog karaktera sa svim političkim subjektima iz naše kolacije sa republičkog nivoa vlasti”, najavio je Ćorić.

On kaže da će nakon toga ići u pregovore i sa drugim političkim subjektima koji sada nisu u koaliciji sa SNSD na republičkom nivou vlasti, a kada se definiše ko je sve koalicija uslijediće razgovori o potencijalnom imenu kandidata za gradonačelnika Bijeljine.

“Od kolega iz SP-a smo čuli da oni smatraju kako i SNSD danas ima kapacitet da može sa svojim kandidatom za gradonačelnika pobijediti u Bijeljini na lokalnim izborima”, dodao je Ćorić.

Odgovarajući na pitanje o mogućim dogovorima lidera SNSD-a Milorada Dodika sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, Ćorić je naveo da se o tome jeste razgovaralo na sastancima prethodne sedmice sa Izvršnim komitetom Glavnog odbora SNSD-a u Banjaluci, nakon toga i tokom posjeta Bijeljini povjerenika za ovu gradsku organizaciju stranke Radovana Viškovića, kao i Zorana Tegeltije.

On nije iznio detalje te potencijalne saradnje, nego je ponovio da će Gradski odbor SNSD Bijeljina prvo okupiti svoje koalicione partnere, a kasnije voditi dalje razgovore i sa Mićićem iz SDS-a, kao i drugim političkim subjektima u Bijeljini.

“Ne isključujemo mogućnost da će SNSD imati svog kandidata za gradonačelnika Bijeljine”, zaključio je Ćorić.

Jović: Pečat na sve ono što su SNSD i SP prethodnih godina zajedno radili

Predsjednik Gradskog odbora SP Nedeljko Jović rekao je da današnji koalicioni sporazum nije ništa novo, nego je pečat na sve ono što su SNSD i SP prethodnih godina zajedno radili na lokalnom i republičkom nivou.

On je istakao da je ova koalicija na republičkom nivou učinila mnogo za razvoj Republike Srpske i da je šteta što do sada nisu imali priliku da i Bijeljinu učine boljim gradom sa manje problema.

“Naša želja je da kandidat za gradonačelnika Bijeljine bude iz SNSD”, rekao je Jović i naveo da će poslije izbora SP i SNSD raditi zajedno, sa lokalnog i republičkog nivoa, na poboljšanju i unapređenju života građana Bijeljine, što prije.

Prema njegovim riječima, cilj SP i SNSD u Bijeljini nije osvajanje pozicija u gradskoj vlasti, nego da se zdravom politikom i postavljanjem stručnih ljudi stvara ambijent za rješavanje nagomilanih problema, ubrzan razvoj i bolji standard građana.

Odgovarajući na pitanja novinara, Jović je rekao da previranja u SP na republičkom nisu uticala na Gradski odbor u Bijeljini koji je ostao jedinstven.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.