Kikanović iz Bijeljine nastavio put ka Moskvi /VIDEO/

Ultramaratonac Aleksandar Kikanović iz Loznice, koji je odlučio da promovišući bratstvo Srbije i Rusije trči do Moskve na putu dugom 2.350 kilometara, drugu etapu počeo je iz Grada Bijeljina i poručio da u ovom velikom poduhvatu nije mogao da izostavi Republiku Srpsku.

Kikanovića je primio zamjenik gradonačelnika Bijeljine Predrag Jović i zahvalio mu što sa svojim timom radi na sjedinjenju svih pravoslavnih naroda.

– U današnje vrijeme, kada smo svi na neki način egoisti, ovo su ljudi koji nam vraćaju vjeru u prave vrijednosti. Aleksandar se dugo bavi humanitarnim radom i nadam se da ćemo, ugledavši se na Kikanovića, i sami bar malo doprinijeti promovisanju prijateljstva među pravoslavnim narodima – naveo je Jović.

Kikanović, koji je prvu etapu počeo juče iz Loznice, kaže da je prethodnih godina realizovao dva humanitarna maratona i da su mu povod za nova putovanja bila aktuelna događanja u Crnoj Gori. Sredstva koja bude prikupio trčanjem do Moskve biće usmjerena za bolnice i druge zdravstvene ustanove.

– Pretprošle godine sam trčao pod Ostrog da bih pomogao Dariji Petrović iz Banje Koviljače, a prošle godine do Hilandara, pomogavši Nikoli Stakiću. Ove godine sam odlučio da trčim od Loznice do Moskve u ime bratstva Srbije i Rusije. Međutim, nisam želeo da preskočim Republiku Srpsku jer je osećam kao svoju zemlju. Ovde mi je udata sestra, a most na Šepku u mojoj glavi ne postoji. Iz Bijeljine ću se vratiti do Šapca, a zatim preko Mađarske, Slovačke, Poljske i Belorusije doći do Moskve na 9. maj – Dan pobede – istakao je Kikanović.

On u Moskvu nosi i ikonu Svetog velikomučenika i pobjedonosca Georgija, koja je osveštana u Manastiru Ostrog i planira da je uruči predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *