Kardinal Vinko Puljić služio misu u Crkvi prečistog srca Marijina /VIDEO/

Katolička crkva prečistog srca Marijina u Bijeljini danas proslavlja svoj patron i obilježav praznik Majke nebeske kraljice. Tim povodom Bijeljinu je posjetio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Danas je u Crkvi prečistog srca Marijina u Bijeljini svetu misu služio kardinal Vinko Puljić.

Kazao je da odavno nije bio u ovoj župi i da je htio posjetiti u doba krize i pandemije kako bi ohrabrio ljude da ne izgube nadu te da ukaže vjernicima na značaj molitve u ovim izazovnim vremenima.

Župnik ove župe, velečasni Andrej Lukanović, kazao je da je namjera bila da nakon dvije godine koliko je trajala obnova crkve, današnji praznik proslave na svečarskiji način.

Za katoličke vjernike u Bijeljini, današnji dan je pored Uskrsa i Božića, jedan od najvećih praznika.

Pominjući položaj hrvata u bih kardinal Puljić je kazao da je to politička stvar, te da velike sile na neki način kroje BiH, koja nikad nije sebe sama stvarala.

U Bijeljini živi više od 1000 građana katoličke vjeroispovjesti, prema riječima velečasnog Lukanovića, oko 100 njih je u kontaktu sa katolilčkom crkvom u Bijeljini I redovno dolaze na svete mise. Župna crkva u Bijeljini izgrađena je 1886. godine, a 2015. godine proglašena je spomenikom kulture u BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.