Kako napisati projekat i doći do bespovratnih grant sredstava? /VIDEO/

Razvojna agencija Grada Bijeljina, sprovela je dvodnevnu obuku za pisanje projekata koji  je namjenjen kao pomoć novoosnovanim preduzećima i preduzetnicima u sticanju znanja i vještina u dobijanju bespovratnih sredstava za projekte iz međunarodnih i nacionalnih fondova.

Dvodnevna obuka za pisanje projekata se sastoji iz teorijskog i praktičnog rada i polaznici se uče, na primjeru svoje ideje,  da do kraja obuke samostalno napišu prijedlog za tu ideju. Zahtjevi koji se postavljaju pred privrednike nisu samo zahtjevi međunarodnih donatora, nego su to postali i zahtjevi naših domaćih institucija istakla je Snežana Dačić, u ime Centra za obuku i edukaciju „Krugovi“ u Bijeljini

Slaviša Jovanović, samostalni stručni saradnik za razvoj projekata Razvojne agencije Grada Bijeljina istakao je da su oni u proteklom periodu organozivali četiri javna poziva, gdje su podržali preko 60 privrednih subjekata.

Jovanović je istakao da je Agencija u 2021. godini kroz četiri javna poziva dodijelila 220.000 KM preduzetnicima i izrazio nadu da će u 2022. godini nakon usvajanja budžeta preduzetnici moći da konkurišu na neke nove podsticajne mjere koje su u planu da realizuju u 2022. godini, kao što je podrška mladim za osnivanje biznisa, ali i podrška ženskom preduzetništvu.

Brojni mladi preduzetnici su iskoristili priliku da  nauče  nove načine za privlačenje finansijskih sredstava za unapređenje poslovanja. Boban Blagić, iz firme “Turn Key Project” iz Crnjelova koja zapošljava 30-ak radnika, a bavi obnovljivim izvorima energije kaže da žele da prošire poslovanje a da u tome značajnu ulogu mogu odigrati podsticaji iz Evropskih fondova

Sandra Senić, majka troje djece, je u januaru ove godine pokrenula djelatnost mašinskog pranja tepiha koji joj je, kako kaže, kroz finansijsku stabilnost  omogućio ostanak na ovim prostorima.

Vanja Vasić po struci arhitektonski tehničar je odlučila krenuti stopama svog oca i djeda i registrovati firmu za mašinsko malterisanje. Kako kaže, podsticaji iz Evropskih fondova mogu joj pomoći u širenju poslovanja i stvaranju boljih uslova za svoje radnike.

Obuka  je pored mladih preduzetnika  namjenjena i pojedincima koji žele da steknu znanja i vještine pomoću kojih će da steknu prednosti u odnosu na druge kandidate pri traženju posla ili će poboljšaju svoje pozicije na već postojećim poslovima. Pored toga, na obuci se uče vještine koje su korisne studentima i onima koji se spremaju za studije

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *