Jović: Skupštinska većina i Vlada obezbjeđuju napredak grada /VIDEO/

Razvoj Bijeljine u proteklih godinu dana neefikasnog rada gradonačelnika Ljubiše Petrovića, obezbijeđen je zahvaljujući dobrom radu skupštinske većine objedinjene u koaliciji “Dogovor za Bijeljinu” i ulaganjima Vlade Srpske, poručili su na današnjoj konferenciji za medije odbornici Socijalističke partije u Skupštini Grada.

Navršilo se godinu dana od lokalnih izbora, a za to vrijeme Gradska uprava Bijeljina na čelu sa gradonačelnikom nije realizovala ni jedan projekat u gradu, što nije dobro, izjavio je na konferenciji za medije Nedeljko Jović, odbornik Socijalističke partije u Skupštini Grada. Jović podsjeća da se moglo čuti da skupštinska većina opstruiše razvoj grada, što kako ističe nije tačno. Skupština je ocjenjuje Jović od svog konstituisanja nakon izbora do sada odlično radila, podržavajući svaku odluku koja je upućena u proceduru, a koja je bila u interesu građana Bijeljine.

Podsjetio je Jović da se često sa druge strane može čuti i da Vlada Srpske ne želi da pomaže Bijeljinu, što naglašava nije tačno i podsjeća da je Vlada nedavno odobrila sredstva za rekonstrukciju ulice Stefana Dečanskog odnosno, koridora, što je kako ističe sitnica, jer je Vlada u posljednjih pet do deset godina u Bijeljinu uložila preko 200 miliona maraka.

Govoreći o Odluci o zabrani rada nedjeljom trgovinskim objektima u gradu, koja je usvojena na posljednjem skupštinskom zasijedanju, odbornici ove stranke podsjećaju da je neradna nedjelja jedan od osnovnih postulata Socijalističke partije, ali dodaju da je ova odluka došla pred odbornike bez prethodno napravljene detaljne analize.

Sveobuhvatna analiza ove odluke je neophodna ističe Đokić s obzirom da se ekonomija Semberije oslanja na preduzetništvo i trgovinu, te da najveći broj stanovnika iz susjedne Srbije upravo vikendom obavlja kupovinu u Bijeljini. Đokić podsjeća na analize lokalnih preduzetnika koje kako je rekao ukazuju, da su pazari nedjeljom jednaki prihodima koji se ostvaruju za prethodnih šest radnih dana.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *