Jović: Gradonačelnik Petrović javno obmanjivao i varao građane

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina Nedeljko Jović poručio je da Bijeljina zaslužuje boljeg gradonačelnika od Ljubiše Petrovića, koji je, kako je rekao, građane javno obmanjivao i varao.

“Uvjereni smo da se Petrović itekako uklopio u najlošiji mogući sistem, kojeg je upravo on stvorio za svoje lične potrebe, a o čemu ćemo građane Bijeljine i Semberije detaljno upoznati u narednim danima. A govorićemo samo istinu i iznositi činjenice o šteti koju je gradonačelnik pravio našim građanima”, najavio je Jović.

Reagujući na objavu narodnog poslanika iz SDS-a Mirjane Orašanin da Petrović smeta nekome jer odbija da se uklopi u društveni sistem, Jović je ocijenio da ona po zadatku brani i podržava Petrovića i da je ponovo i potpuno promašila temu.

“I Orašaninova se, kao i njen `štićenik` Petrović, u nedostatku argumenata kojima bi branila gradonačelnika bavi visokom politikom, medijskim lovom na vještice, imaginarnim optužbama koje nemaju ime i prezime, lažnom borbom protiv kriminala i korupcije”, naveo je Jović, koji je i odbornik u Skupštini grada Bijeljina.

On kaže da Orašaninova, baš kao da joj je Petrović diktirao objavu, građanima Bijeljine poručuje da “hvataju tamo neke lopove i kriminalce i da zažmire na činjenice da gradonačelnik pune dvije godine bahato rasipa budžetski novac, krši zakone, zloupotrebljava položaj i pravi ogromnu štetu građanima”.

“I sve to radi sa samo jednim, isključivim ciljem – da sačuva vlast i opstane na poziciji gradonačelnika”, zaključio je Jović.

Prema njegovim riječima, ono što Orašaninova naziva određenim nepravilnostima iz izvještaja interne revizije o izvršenju budžeta Bijeljine za prošlu godinu, tužioci zovu krivičnim djelima, posebno u situacijama kada se lica angažuju po ugovoru o djelu za poslove i zadatke na kojima u Gradskoj upravi rade stalno zaposleni službenici.

“Orašaninova zamjera medijima što, kako kaže, javno sude Petroviću zbog potrošenih sredstava za bruto plate radnika primljenih na određeno vrijeme. Ne kaže, međutim, da je riječ o milionskom iznosu, tačnije o skoro tri miliona KM, koliko su ti radnici u prošloj godini koštali budžet grada Bijeljine. A to, svakako, jeste za javnu i svaku drugu osudu”, poručio je Jović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *