Jednoglasno usvojeno proširenje prava iz socijalne zaštite

Odbornici Skupštine grada Bijeljina jednoglasno su usvojili odluke o proširenim pravima u oblasti socijalne zaštite kojim se od maja uvodi pravo na personalnog asistenta, na pomoć roditeljima-njegovateljima čija su djeca sa posebnim potrebama navršila 30 godina da i dalje primaju pomoć, kao i pravo na smještaj u porodici.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Željko Grebić rekao je novinarima da je riječ o najbitnijoj odluci danas koja će omogućiti trajnu brigu o ovoj osjetljivoj populaciji.

On je nazvao čudnim ponašanje gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i njegove nedolaske na sjednice Skupštine grada ocijenio kao inat, navodeći da za razliku od Petrovića odbornici opozicionih SDS-a i PDP-a učestvuju u radu gradskog parlamenta.

Na dnevnom redu sjednice je 69 tačaka, od kojih 20 koje su ostale sa prethodnih sjednica jer nisu razmatrane zbog nedolaska predlagača, a kao i na prethodnim sjednicama predstavnici Gradske uprave nisu prisutni.

Zbog nedolaska predlagača ponovo nije razmatran izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave lani.

Odbornici su podržali izvještaje o radu Razvojne agencije grada, Muzeja Semberije, Srpskog kulturnog i umjetničkog društva “Semberija”, Narodne biblioteke “Filip Višnjić”, Centra za kulturu “Semberija” i Turističke organizacije grada, a nije usvojen samo izještaj o radu gradskog preduzeća “Vode”.

Prema riječima Grebića, izvještaj nije usvojen zbog problema u ovom preduzeću koje je, kako mediji pišu, pokušalo nezakonito preseljenje u druge prostorije.

Na 27. sjednici Skupštine grada odbornik SNSD-a Tatjana Perić položila je svečanu zakletvu i postala četvrta žena u bijeljinskom parlamentu, koji ima 31 odbornika.

Odborničke mandate u Bijeljini prethodno su vratili Danijela Đukin, Zlatan Lazarević i Milenko Gajić iz SNSD-a, koji su i direktori, a umjesto njih u skupštinskim klupama su Željko Grebić, Slaviša Mastilo i Tatjana Perić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *