Izvještaj o stanju vodotoka na području Grada Bijeljina

U protekla 24 časa došlo je do kratkotrajne stabilizacije vodostaja na području Grada Bijeljina s obzirom da nije bilo padavina.

Vodostaj rijeke Drine jutros u 07,00 časova na vodomjernoj stanici Radalj iznosio je +231cm, odnosno  u padu je  za 38cm u protekla 24 časa. Redovna odbrana od poplava rijeke Drine na području Semberije prema Glavnom operativnom planu odbrane od poplava uvodi se kada vodostaj na vodomjernoj stanici Radalj dostigne kotu od +450 cm. Protok rijeke Drine na HE Zvornik  u 8,00 časova iznosio je  699 m3/sekundi.

Vodostaj rijeke Save jutros u 7,00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio je +643cm, odnosno u protekla 24 časa u porastu je za 185cm. Granica redovne odbrane od poplava  je kada vodostaj rijeke Save na vodomjernoj stanici Jamena dostigne kotu od +970cm.

​Vodostaji ostalih manjih votoka Janje, Gnjice, Lukavca i ostalih su u granicama normale. S obzirom da se danas u toku dana očekuju nove padavine, preporučuje se budnost stanovništvu uz riječne vodotoke, nadležne službe  pratiće stanje i po potrebi preduzimaće  mjere iz Plana zaštite i spasavanja od poplava.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.