Izvedena prva operacija smanjenja želuca /VIDEO/

Prije tri dana u Bolnici “Sveti Vračevi” uspješno je po prvi put u Srpskoj izvedena “sleeve” gastrektomija, laparoskopska operacija smanjenja želuca u svrhu liječenja gojaznosti. U rukovodstvu ove zdravstvene ustanove kažu, da ne odustaju od ulaganja u znanje što za rezultat ima uvođenje novih metoda u svim oblastima.

Bijeljinska bolnica “Sveti Vračevi” bilježi značajne pomake u oblasti hirurgije, prateći savremene trendove. Upravo u ovoj zdravstvenoj ustanovi po prvi put, uspješno je izvedena laparoskopska operacija na želucu kod četrdesetogodišnje pacijentkinje u svrhu liječenja gojaznosti.

Borba sa gojaznošću postaje globalni problem, a mi se u ovoj zdravstvenoj ustanovi ozbiljno hvatamo u koštac s njom, ističe doktor Milan Todorović.

Veliko je zadovoljstvo kada pratite rad mladih hirurga koji sa entuzijazmom, hrabrošću i jakom željom rade svoj posao, kažu u rukovodstvu bolnice naglašavajući da nastavljaju ulagati u znanje koje naglašavaju, nema cijenu.

Odjeljenje za bhirurške grane bijeljinske bolnice i Udruženje hirurga Srpske organizuju u ovoj zdravstvenoj ustanovi 30. i 31. marta veliki stručni skup hirurga na kome će biti riječi o laparoskopskoj hirurgiji, a tada će poznati hirurg Bojan Radovanović u bijeljinskoj bolnici izvesti novi operativni zahvat koji do sada nije rađen u Srpskoj i BiH.

Bijeljinska bolnica ima dovoljan broj anestesiologa i stručnjaka koji mogu da isprate sve operacije, kaže direktor ove zdravstvene ustanove Prof. dr Zlatko Maksimović i najavljuje da će bolnica “Sveti Vračevi” napraviti velike korake i u oblasti grudne hirurgije, na čemu se već intenzivno radi u posljednjih pola godine.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *