Izložba o Dušku Radoviću u Biblioteci do septembra /VIDEO/

“Bio jednom jedan laf”, naziv je izložbe o životu, radu i djelu Duška Radovića koja je nakon što je obišla region stigla po prvi put i u Republiku Srpsku. Postavljena  je u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini i biće otvorena za posjetioce sve do kraja septembra. Autori izložbe su, bibliotekari Biblioteke Grada Beograda

Uvek je bolje TAMO nego OVDE i uvek je lepše ONO nego OVO. Nemamo sreće sa onim što imamo i što jesmo. Našu sreću uživaju drugi a da to možda i ne znaju…. Ima žena koje vole samo svoje muževe. Nisu ništa posebni ti muževi, već te žene.

Ne prođe dan a da ne čujemo ili pročitamo neku misao Duška Radovića, pisca, novinara, aforističara. Život i stvaralaštvo Duška Radovića podsećajući se Niša, Radija i Televizije Beograd, Studija B, časopisa “Poletarac”, objedinila je izložba “Bio jednom jedan laf”.

Duško Radović je za sebe govorio da je on prije svega novinar, a potom pisac, radio i televizijski urednik i aforistričar, podsjeća Đorđevićeva i ističe da Duška Radovića djeca jednako prihvataju i danas, jednako kako su ga prihvatala i prije šest decenija.

Radio je podsjeća ona i časopis “Poletarac” koji je bio čista avangarda i za ono vrijeme, bio je i strastveni navijač Partizana, a sedmica je bila karakterističan broj Duška Radovića.

Jedna od autorki podsetila je na reči Matije Bećkovića koji je govorio o njegovom preranom odlasku.

Izložba je otvorena prvi put u oktobru prije šest godina. Biblioteka Grada Beograda uradila je preko trideset izložbi ali je ova kažu autori doživjela zavidnu turneju od pet ipo godina od kada se nije vratila u beogradsku biblioteku.

Izložba je dio velikog projekta koji je potpomoglo Ministarstvo za kulturu i informisanje Srbije.

Izložba u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini biće otvorena za posjetioce, odnosno mališane predškolskog i školskog uzrasta sve do kraja septembra.

Izložba “Bio jednom jedan laf” Biblioteke grada Beograda  ondje gdje je do sada predstavljena ostavljala je veoma jak utisak posebno na najmlađe.

__________________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.