Izložba “Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika”

U Muzeju Semberije u ponedjeljak, 24. maja, biće otvorena izložba “Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika” koju će publika moći da vidi narednih mjesec dana.

U kategoriji viših razreda osnovnih i srednjih škola prva nagrada pripala je Milici Đukić, maturantu Osnovne škole “Jovan Dučić” u Bijeljini, čiji je profesor Panto Pantić.

Drugonagrađena je Andrea Šutanović iz Srednjoškolskog centra “Vasilije Ostroški” sa Sokoca, čiji je profesor Vanja Ninković, a treća nagrada pripala je Ljiljani Konjokrad, učeniku Osnovne škole “Dvorovi” u Bijeljini, kod profesora Radmile Maksimović.

U kategoriji obdaništa i nižih razreda osnovnih škola prvu nagradu osvojila je Atina Stevanović iz Kluba za djecu “Vesela družina” Bijeljina, druga nagrada pripala je Radivoju Živanoviću iz bijeljinskog Dječijeg vrtića “Dragan i Zoran”, a trećenagrađena je Marija Mijatović iz Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” u Bijeljini.

Za izložbu je stiglo ukupno 260 radova iz 22 osnovne, tri srednje škole i tri predškolske ustanove iz Bijeljine, Zvornika i opština Ugljevik, Lopare, Pelagićevo, Donji Žabar, Sokolac, Šekovići i Milići.

Radove je ocijenio stručni žiri u sastavu Zoran Jezdimirović, akademski vajar, Milijanko Miholjčić, akademski grafičar i Voran Midanović, kustos-istoričar u Muzeju Semberije.

Izložba dječijih radova biće otvorena u 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *