Izložba fraktalnih crteža u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” /VIDEO/

Ljubiteljima umjetnosti  u Narodnoj biblioteci Filip Višnjić,  bila je predstavljena izlozba fraktalnih crteža domaće autorke Ljiljane Rakić, magistra nauka , školskog psihologa i praktikanta fraktalne metode. Ova tehnika crtanja,podrazumjeva crtanje zatvorenih očiju.

Tehnika crtanja fraktala omgućava ljudima da postanu zdravi i riješe svoje probleme u životu, istraživanja su pokazala da su se ljudi koji su crtali ovom tehnikom brže oporavljali od psihičkih oboljenja, stresa i ostalih negativnih psiholoških stanja.

Fraktalni crtež nastaje iz jednog poteza, jedne neprekidne linije izvucene potpunom slobodnim kretanje ruke po papiru, koju ne sputava ništa, pa čak ni pogled crtača. Crtež se tokom 60 sekundi, radi zatvorenih očiju. Nastala polja potom se boje, po određenim pravilima fraktalnog crtanja.

U sklopu izložbe fraktalnih radova, srednjoškolcima koji su zainteresovani bila je pripremljena radionica , kako bi se bliže upoznali sa metodom crtanja, i izrazili svoje afinitete prema umjetnosti.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *