Izgradnja novog Vatrogasnog doma u trećoj fazi radova /VIDEO/

Izgradnja novog Vatrogasnog doma za potrebe Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina u trećoj je fazi radova, čija je vrijednost oko 700.000 maraka, a rok za završetak ove faze je početak novembra. Kompletan završetak radova na ovom objektu zavisiće od raspoloživih sredstava, uzimajući u obzir činjenicu da se projekat finansira sredstvima grada Bijeljina.

Novi objekat Vatrogasnog doma gradi se na površini od 12.000 kvadratnih metara. Radovi su počeli prije tri godine, a izvode se u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima. Trenutno je aktuelna treća faza, koja bi kaže starješina TVSJ Bijeljina Mile Spasojević trebalo da bude završena do sredine novembra. Do sada je napominje on ukupno u radove uloženo oko 1,6 miliona maraka za tri faze.

Bijeljinski vatrogasci danas koriste objekat koji je star preko 150 godina a prostire se na placu površine od 1.600 kvadratnih metara, što umnogome otežava rad i smještaj raspoložive opreme i vozila. Kada je riječ o opremljenosti Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina Spasojević navodi da raspolažu sa 19 vatrogasnih vozila, od kojih je šest raspoređeno u Janji, dok operativne zadatke na terenu izvršava 58 vatrogasaca.

Za nabavku vatrogasne ljestve bila su ranije opredijeljena sredstva, međutim novac je kaže Spasojević preusmjeren u izgradnju novog objekta Vatrogasnog doma. On napominje da je trenutna vrijednost vatrogasne ljestve koja nedostaje bijeljinskoj jedinici oko 2 miliona maraka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *