Iz saobraćaja isključeno 109 pijanih vozača

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina iz saobraćaja je isključeno 109 pijanih vozača, a osam je uhapšeno jer su vozili sa više od 1,5 promila alkohola u krvi.

U regionalnoj akciji kontrolisana su 1.584 učesnika u saobraćaju, a zbog nepoštovanja odnosa vozač-pješak sankcionisano je 360 učesnika, od kojih 41 pješak i 319 vozača, saopšteno je iz bijeljinske Policijske uprave.

Alkotestirano je 1.277 vozača.

Zbog vožnje pod dejstvom više od 1,5 promila alkohola u krvi isključeno je osam vozača, 31 vozač isključen je zbog koncentracije od 0,81 do 1,5 promila, 62 zbog vožnje pod dejstvom 0,31 do 0,8 promila, a osam vozača isključeno je zbog koncentracije od 0,3 promila, navedeno je u saopštenju.

Tokom ove akcije, koja je realizovana od 15. do 21. novembra, jedan vozač je isključen iz saobraćaja jer je odbio da se podvrgne testu na opijate, lijekove ili psihoaktivne supstance.

Policijska uprava Bijeljina apeluje da svi vozači poštuju saobraćajne propise i pravila jer se odgovornim ponašanjem u saobraćaju doprinosi bezbjednosti svih učesnika.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *