Isplata prava korisnicima prije novogodišnjih praznika

Menadžment JU Javnog fonda za dječiju zaštitu i ove godine, kao i u prethodnim godinama, postarao se da isplata prava na dodatak na djecu, materinski dodatak, prava na pomoć za opremu novorođenčeta i prava na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete za mjesec decembar, budu isplaćeni prije novogodišnjih praznika.

Direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Jović izjavio je da svi zaposleni u sistemu dječije zaštite, rade veoma dobar posao tokom cijele godine, tako da korisnici sva svoja prava iz nadležnosti fonda ostvaruju na vrijeme. Na kraju godine, kada se sumiraju rezultati, ne može da ne bude ponosan na sistem kojim rukovodi, te da izrazi zahvalnost i svojim saradnicima i Vladi Republike Srspke bez čije posvećenosti i podrške ništa od ovoga ne bi bilo moguće.

Jović je takođe istakao da je već nekoliko godina praksa da se prava iz nadležnosti ovog Fonda u periodu novogodišnjih i božićnih praznika isplate ranije, te da se na taj način pruži mala podrška porodicama u ovom periodu.

Isplata prava na dodatak na djecu, materinski dodatak, pravo na pomoć za opremu novorođenčeta i pravo na pronatalitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete za mjesec decembarpočinje sutra u četvrtak 26. decembra 2019. godine.

Za ovaj mjesec obezbjeđeno:

•             Dodatak na djecu –1.127.803,65 KM za 17.120-oro djece, odnosno 11.665 korisnika – roditelja;

•             Materinski dodatak (iznos od 405,00 po majci/porodilji) – ukupno 2.123.010,00KMza ukupno 5.242 majke/porodilje;

•             Pravo na pronatelitetnu naknadu za trećerođeno i četvrtorođeno dijete –  60.300,00KM  za 103  majke/porodilje,   odnosno  81  trećerođenoi 26-oro četvrtorođene djece;

•             Pravo na pomoć za opremu novorođenčeta – 149.250,00 KM za 591 majka/porodilja, odnosno 597 djece/novorođenčadi.

Nedeljko Jović

Direktor fonda pozvao je još jednom korisnike dodatka na djecu koji do sada nisu izvršili obnovu dokumentacije, da to mogu učiniti i u narednom periodu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u kojima imaju prebivalište.

„U ime svih zaposlenih u JU Javnom fondu za dječiju zaštitu i moje lino ime, želim svim građanima srećne božićne i novogodišnje praznike i da ih proslavite sa svojim najmilijima u zdravlju, slozi i ljubavi.“, poručio je Jović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *