Interventna uplata sredstava sportskim klubovima

Savjet za sport Skupštine grada Bijeljina donio je danas zaključak o interventoj uplati sredstava sportskim klubovima koji u ovoj godini nisu dobili ništa od sredstava iz lokalnog budžeta.

Interventna uplata biće u iznosu prošlogodišnje isplate iz prvog kvartala za sve klubove, a na osnovu privremenog finansiranja grada koje je bilo na snazi u prvom kvartalu, najavljeno je nakon sjednice na kojoj je razmatrano trenutno stanje u sportu u Bijeljini.

“Uzimajući u obzir činjenicu da su u brojnim sportovima završna takmičenja na samom kraju i da već ovog vikenda predstoje najbitinji dijelovi takmičarske sezone, a da sportski klubovi u gradu nisu u 2021. godini dobili ništa od sredstava iz budžeta, Savjet je donio zaključak o interventoj uplati sredstava za sport”, navodi se u saopštenju.

Iz skupštinskog Savjeta za sport ističu da su morali hitno da reaguju uvažavajući aktuelno stanje u sportu i činjenicu da je tek juče pokrenuta procedura za raspodjelu sredstava za sport, koja mora trajati duži period.

“Svi znamo da je prvi dio godine najvažniji sportskim klubovima, a oni do danas nisu ništa dobili od sredstava. Ne smijemo dozvoliti da naši klubovi ostvare niže rezultate od onih koje zaslužuju, a kamoli da se gase”, poručeno je nakon sastanka.

Uz ocjenu da je sportistima i sportskim radnicima u Bijeljini bilo teško u prva tri mjeseca ove godine, iz Savjeta poručuju da oni svakako ne treba da trpe štetu nekih proceduralnih problema.

“Zato smo mi preuzeli odgovornost i donijeli ovu odluku, a nadamo se i da će gradonačelnik hitno reagovati, te da će naši klubovi dočekati ovaj vikend koliko-toliko relaksirani”, ističe se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici gradskih klubova “Radnik”, predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i predstavnici gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti, a gradonačelnik Ljubiša Petrović nije prisustvovao usljed ranije preuzetih obaveza.

Donošenje redovne Odluke o usvajanju raspodjele sredstava za sport i fizičku kulturu za 2021. godinu očekuje se u redovnoj proceduri u narednom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *