Info-dan o akcelerator programu – Prilika za početnike u poslu /VIDEO/

Razvojna agencija Republike Srpske predstavila je danas u Bijeljini javni poziv za učešće u Akcelerator programu koji pruža podršku inovativnim početnicima u poslu.

“Bijeljina i Ugljevik pokazali su zainteresovanost i pokrenut je program Akcelerator za područje ove dvije lokalne samouprave, a javni poziv je objavljen 14. juna i biće otvoren do 10. jula”, rekao je Marko Kakuća iz Razvojne agencije Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, program Akcelerator je namijenjen svim potencijalnim početnicima u biznisu, bilo da su to osobe koje imaju poslovnu ideju ili registrovani poslovni subjekti koji svoju poslovnu djelatnost obavljaju do 18 mjeseci.

“Kroz program Akcelerator dobijaju set različitih servisa i usluga, prije svega, intenzivan program obuke koji je besplatan i tokom kojeg učesnici dobijaju znanje potrebno za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, administrativnu i tehničku podršku, te mogućnost predstavljanja poslovnih planova potencijalnim investitorima i međunarodno povezivanje”, istakao je Kakuća.

Akcelerator program organizuje se u saradnji sa Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Bijeljine, Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća opštine Ugljevik i ovom opštinom.

Direktor bijeljinske Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Tatjana Blagojević rekla je novinarima da će četiri ili pet najboljih ideja biti finansijski podržane, za šta je ova agencija, u dogovoru sa gradom Bijeljina, obezbijedila 20.000 KM.

“Bitno je da ljudi shvate da nije samo nagradni fond važan, nego i ta nefinansijska porška koju pružamo, a pružićemo je kroz devet modula obuke koja će trajati dva i po mjeseca”, navela je Blagojevićeva.

Šef kabineta načelnika opštine Ugljevik Radenko Ostojić istakao je da Ugljevik rado učestvuje u svim programima koji su usmjereni na razvoj preduzetništva.

“Izdvojili smo 10.000 KM za finansijsku pomoć najboljim poslovnim poduhvatima koji budu odabrani”, rekao je Ostojić i dodao da očekuje prijavu 10 do 15 preduzetnika sa područja Ugljevika za program Akcelerator.

Info-dan na kom su predstavljeni detalji javnog poziva za učešće u Akcelerator programu održan je u Centru za kulturu “Semberija”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *