Imenovano 10 vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja

Skupština grada Bijeljina imenovala je danas 10 vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi i njihovim polaganjem zakletve završena je konstitutivna sjednica.

Skupštinska Komisija za izbor i imenovanja prethodno je odbila devet od 10 prijedloga gradonačelnika za ova imenovanja, što je potvrđeno i glasanjem odbornika, a vršioci dužnosti imenovani su na prijedlog nadležne skupštinske komisije.

Jedini prijedlog gradonačelnika koji je skupštinska komisija i većina odbornika podržala je imenovanje Steve Trivkovića /SNSD/ za v.d. načelnika gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

Na čelo odjeljenja za društvene djelatnosti imenovan je Samer el Ček /SDA/, za boračko invalidsku zaštitu Mićo Todorović /SP/, na čelo komunalne policije Ratomir Draganić /SDSS/, privrede Žiko Savić /Demos/, stambeno komunalnih poslova Slaviša Savić /SDSS/, prostornog uređenja Željko Grebić /SNSD/, opšte uprave Marijana Mojić /Ujedinjena Srpska/, za inspekcijske poslove Mladen Đurić /Demos/ i finansije Gordana Kojić /SDSS/.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović tvrdi da je kod ovog izbora načinjeno “pravno nasilje” i najavljuje krivične prijave, te navodi da je predlaganje v.d. načelnika gradskih odjeljenja isključivo njegovo zakonsko pravo.

Šef Kluba odbornika PDP Slaviša Marković rekao je novinarima nakon sjednice da će sudovi poništiti ove odluke.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *