Ilegalno eksploatisan šljunak, budžet Srpske oštećen za 30.000 KM

Bijeljinska policija dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv lica čiji su inicijali R.P, odgovornog u pravnom licu, osumnjičenog da je vršilo eksploataciju prirodnih materijala u slivu rijeke Drine na području grada i pribavljeni materijal prometovalo na području Republike Srpske i BiH, oštetivši budžet Srpske za više od 30.000 KM.

Lice R.P. eksploataciju je vršilo od 1. januara 2020. do 31. jula 2022. godine, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, mimo odobrenja i dozvola nadležnih organa, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Na ovaj način lice R.P. je ostvarilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 400.000 KM za svoje pravno lice, istovremeno oštetivši budžet Republike Srpske na ime neuplaćenih naknada za korištenje izvađenog materijala iz vodotoka u iznosu većem od 30.000 KM.

Podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba položaja odgovornog lica u sticaju sa krivičnim djelom nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobra od opšteg značaja.

Navedene aktivnosti su rezultat sprovođenja planskih mjera u toku 2022. godine Policijske uprave Bijeljina na sprečavanju ilegalne eksploatacije šljunka.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *