Humanitarni bazar za Milenu Božić 11. septembra

Humanitarni bazar za Milenu Božić, djevojku iz Bijeljine koju je teško povrijedila poljoprivredna mašina za kukuruz, biće održan 11. septembra na Gradskom trgu u Bijeljini.

Humanitarni bazar organizuje vlasnica “Cicine radionice” iz Janje Cvija Krajišnik koja je istakla da su sve pripreme završene i da će bazar biti održan od 10.00 do 17.00 časova.

“Milena mora, kako nam je rekla, da skupi 100.000 evra za sva putovanja, estetske operacije i slično”, rekla je Krajišnikova Srni.

Milena Božić je teško povrijeđena prošle godine dok je pomagala roditeljima kada joj je poljoprivredna mašina uhvatila kosu koja je bila zavezana u rep i istrgla cijeli skalp zajedno sa mišićima čela, sljepoočnica i arkadu lijevog oka.

“Razgovarala sam sa Milenom, ona je mislila da sve sama pokrene, ali je zamolila i nas za pomoć. Rekla mi je da akcija koju je održala i nije baš uspjela i da je skupljeno tek 15 odsto sredstava neophodnih za njeno liječenje i operacije”, rekla je Krajišnikova.

Ona je rekla da je Milena hrabra djevojka, provela je nekoliko dana u Banjaluci, potom je u Beogradu imala nekoliko operacija, a najvažnije je da je istrajna i strpljiva.

“Situacija je teška, ali se svi nadamo da će Milena uspjeti, jer je to nešto što će joj, vrativši joj samopouzdanje, pomoći da ponovo `stane na svoje noge` i nastavi normalan život”, istakla je Krajišnikova.

Ona je dodala da je pokrenut i humanitarni broj 1403 na koji građani mogu da zovu do 30. septembra, a postoji i žiro račun za uplate – 1995726001059064, te da vjeruje da će i sam bazar biti vrlo uspješan.

Krajišnikova je napomenula da je već organizovala ovakve i slične humane akcije, te se nada da će se građani ovaj put odazvati možda i više nego ikad.

“Riječ je o našoj sugrađanki, a radili smo bazare i za ljude iz drugih krajeva”, rekla je Krajišnikova i napomenula da će se potruditi da organizuje bogatu ponudu, u skladu sa mogućnostima.

Ona je istakla da ljudi dolaze na bazar da kupe, ali i da doniraju, te pozvala sve da se uključe i u ovu humanu aktivnost.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.