Humanitarci iz Švajcarske uručili poklone za djecu i novorođenčad

Članovi Humanitarne organizacije “Nemanjići” iz švajcarskog grada Tićina danas su, povodom Nedjelje djeteta, medicinskom osoblju pedijatrijskog i ginekološko-akušerskog odjeljenja Bolnice “Sveti vračevi” u Bijeljini uručili prigodne poklone za novorođenčad i djecu koja su na liječenju, saopšteno je iz te bolnice.

Predstavnik Humanitarnog udruženja “Nemanjići” Dražen Jovanović rekao je da je to udruženje i ranije organizovalo humanitarne aktivnosti u bijeljinskoj bolnici donacijom bolesničkih kreveta.

“Danas smo donijeli odjevne komplete za naše najmlađe u želji da pomognemo i njihovim roditeljima u ovom teškom vremenu. Djeca su naše najveće blago i zato ih moramo čuvati i brinuti se o njima”, naveo je Jovanović.

Načelnik Odjeljenja pedijatrije Ivka Džuveleković zahvalila je gostima iz Švajcarske za brigu koju su pokazali prema najmlađim pacijentima bijeljinske bolnice.

“Mi se trudimo svake godine da pripremimo simbolične poklone za naše najmlađe pacijente i da na taj način obilježimo Nedjelju djeteta. Ove godine u tome nam je pomoglo Udruženje `Nemanjići` i veoma smo im zahvalni na tome”, istakla je Džuvelekovićeva.

Ona je napomenula da je Odjeljenje pedijatrije, dolaskom novog menadžemnta, prošireno dječijim kutkom s ciljem da djeca savladaju strah od bolnice i “bijelog mantila”, te da im boravak na liječenju bude zanimljiviji.

Trenutno se na Odjeljenju za pedijatriju na liječenju nalazi 13 djece, dok je na Ginekološko-akušerskom odjeljenju devetoro novorođenčadi.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *