Hiperrealistični crteži Mladena Mićića /VIDEO/

U Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ otvorena je izložba Mladena Mićića pod nazivom “Biti u Kronovoj utrobi”. Moji radovi ilustruju duh vremena u kojem i sàm kao član ovog društva živim, kaže autor izložbe.

Ovo je moja prva samostalna izložba u rodnom gradu. Moje slike i crteži predstavljaju savremenog čovjeka i njegovu prolaznost u ovom dobu, kaže Mladen Mićić, autor izložbe pod nazivom “Biti u Kronovoj utrobi” koja je postavljena u Galeriji Centra za kulturu.

Kustos bijeljinske galerije, kaže da je izložba idealna prilika da se građani Bijeljine neposredno susretnu sa hiperrealizmom u likovnoj umjetnosti. Izložba sadrži slike i crteže u tehnici grafit na papiru i predstavlja svojevrsni presjek radova koji su u Mladenovom ateljeu nastajali u posljednjih pet godina.

Mladen ističe da je za nastanak jednog njegovog crteža potrebno jako mnogo vremena, strpljenja,koncentracije, pažnje i upornosti. Ono što je sigurno na svoja djela savršeno prenosi svaki osjećaj.

Mladenov rad prepoznat je od strane Muzeja savremene umjetnosti Srpske i žirija koji je odlučio da bude otkuipljena jedna Mladenova slika, pa je tako CZK “Semberija” bogatiji za jednu sliku ovog mladog umjetnika koji je učestvovao i u brojnim grupnim izložbama kako u zemlji tako i u inostranstvu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *