Havelova “Audijencija” u Centru za kulturu “Semberija” /VIDEO/

U Centru za kulturu “Semberija” sinoć je odigrana Hit predstava “Audijencija” Jugoslovenskog dramskog pozorišta i Arhangel studija.

Glavne uloge u predstavi tumače popularni mlađi srpski  glumci Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević, dok režiju potpisuje višestruko nagrađivani Milan Nešković. Predstava je pravljane prema tekstu Vatslava Havela, napisanom 1975 godine, o vremenu i životu iz gvozdene zavese, koji umnogome koraspondira sa današnjim prilikama.

Radnja ove tragikomedije se dešava u jednoj pivari i zasniva na dijalogu između radnika i direktora, a sam tekst na duhovit način problematizuje kako se osjećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umjesto njih. Kroz ovu prestavu pokazan je sistem funkcionisanja jedne totalitarne vlasti, koja može da se zove socijalističkom, demokratskom ili bilo kako drugačije, odnosno njen odnos prema neistomišljenicima.

Ovo je treći put da se legendarni komad Vaclava Havela postavlja na scenu poslije 1981. godine kada su glavne uloge tumačili Danilo Bata Stojković i Petar Kralj i 1999. godine gdje su glumačku podjelu činili Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *